9 Eylül 2013 Pazartesi

Olimpiyat sadece olimpiyat değildir de ondan...

Bir futbol ülkesi olmayı, futbolla yatıp kalkmayı "spor ülkesi" olmak sanan; baskı altındaki sporcularının "başarısızlık korkusu" ile dopinge yöneldiği; ırkçı güreşçisinin Akdeniz Oyunları'nda bayrak taşıdığı; kadın erkek ayrı olimpik havuz yaptık diye övünen; futbol kulüplerinin şike nedeniyle uluslararası müsabakalardan men edildiği; rekortmen sporcusunun parasızlık nedeniyle inşaatlarda çalışırken öldüğü; demokratik gösteri ve toplanma haklarından mahrum; biber gazıyla böcek gibi ilaçlanan, biber gazı fişekleriyle kör olan, beyni hasar gören, ölen insanların var olduğu; gazetecilerini hapse tıkan; tüm komşularına kafa tutmayı dış politika bilip savaşın eşiğine gelmiş güzel ülkemin İstanbul'una olimpiyatları vermediler. 
Ben olimpiyatları almadan önce gerçek anlamda bir spor ülkesinde, bir özgürlükler ülkesinde, bir barış ülkesinde yaşamak istiyorum. 
İleri demokrasiye gerek yok. Bizi demokrasinin fabrika ayarlarına getirebilseniz o da yeter. 
Hiç öyle İslamofobi mağduriyetine, kıçınıza kına yakın muhabbetine gerek yok... 2022 Dünya Kupası Katar'da yapılmayacak mı? Katar müslüman değil mi?
19.2 milyar bütçeyle de olimpiyat satın alınamıyor iste, önce bir zihniyet değişimi gerekiyor. 
Kimsenin bu duruma sevindiği yok, ama üzüldüğümüz şeyler var, orası kesin...