28 Nisan 2009 Salı

Göksel'in albüm 30 nisan'da...


Dün akşam, hem Göksel'i görmek hem de yeni albümü dinlemek için düştüm yola. İstikamet Göksel'in evi. Evde bizim dışımızda Göksel'in kadim dostu Emel Kurhan ve bittabi ikimizin de iyi dostu Defne Turaç var (kısmen şirketi temsil, kısmen muhabbet için)...
Göksel ilk kez konsept bir albüm yaptı. İşin dışardan şöyle görünme ihtimali var: işte efendim hiçbir şey satmıyor, müzik şirketleri ve müzisyenler de işin kolayına kaçıyor. Nedir o kolayı? Baktığınızda başkalarının şarkılarını söylüyorsun. Evet o şarkılar zamanının önemli şarkıları aynı zamanda. Yani birinin çıkıp nostalji albümü yapmış diye yafta yapıştırması çok kolay.
Ama Göksel öyle doğru şarkılar seçmiş ve o kadar güzel yorumlamış ki o şarkıları; siz de dinleyince net bir şekilde işin kolayına kaçma çabası içinde olmadığını anlayacaksınız. Anladığım kadarıyla şirket de parça seçimleri konusunda Göksel'i özgür bırakmış. Hatta başta Sarp Özdemiroğlu olmak üzere birden fazla aranjörle çalışmış olmasına karşın albümün müzik direktörlüğünü bizzat yapmış.
Kendi şarkılarını söylemeye alışık biri için yeni bir deneyim olduğunu söylüyor. Çok da mutlu ve heyecanlı görünüyor.
Albümün çıkış parçası Ajda Pekkan'ın "Baksana Talihe" adlı şarkısının yorumu. Fransızca orijinali "Viens Dans Ma Vie". Hatta bir Müjde Ar filminde tema müziğidir.
Klibi Murat Küçük çekecek. Değişik fikirleri var onun da.
Daha fazla detay vereceğim ama albüm çıktıktan sonra...