16 Şubat 2008 Cumartesi

mor, ötesi ve bizim çocuklar...

Önemli olan, Mor ve Ötesi’nin Eurovision teklifini kabul ederken hangi nedenlerden yola çıktığı… Önemli olan, yarışmanın Mor ve Ötesi kariyerine bir katkıda bulunup bulunmayacağı… Belki hepsinden önemlisi, Eurovision’da Türkiye’yi temsil eden bir grup olarak Mor ve Ötesi’nin, çıkardığı iş neticesinde ne kadar Mor ve Ötesi olarak kalabildiği bana göre. Hal böyleyken; oturduğumuz yerden yargılamak yerine, sanırım başka bir açıdan bakmamız lazım.

Mor ve Ötesi; Teoman ve Şebnem Ferah’ın doksanların başında patlattığı ancak daha sonra prodüktörlerin dar görüşlülüğü nedeniyle mecburen nadasa bırakılmış Türkçe rock’ı yeniden patlatan; üstelik bunu bir formül üzerinden değil, inandığı şeyi yaparak başarmış bir grup.

Yerel başarı kazanan, kitlesel olmuş bir grubun her zaman evrensel olma şansı vardır. Eurovision sahnesi, Mor ve Ötesi’nin çoktan hak ettiği Avrupa başarısı için bir girizgâh olabilir pekâlâ.

Kaldı ki, kendi kariyerini riske etmiş ve gelebilecek muhtemel eleştirileri göğüsleyerek Eurovision’da Türkiye’yi temsil etmeyi kabul etmiş bir grubu oturduğumuz yerden karalamak yerine, onlara destek olsak sanki daha doğru olur gibi geliyor bana.

“Deli” adlı şarkıya gelince… Herhangi bir Mor ve Ötesi albümünde yer alsa hepimizin sevip kabul edeceği kıvamda son derece iyi bir şarkı. Bu da grubun samimiyetinin ve niyetinin bir göstergesi.

Hürriyet Video'larını izlemet için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!