3 Ağustos 2010 Salı

Rock Tatili Sert Olur!

Şöyle ağız tadıyla bir ‘rock tatili’ yapma arzusu içinde geçen hafta Foça İngiliz Burnu’nun yolunu tuttuk. Uzun süredir bu tip aksiyonların benden geçtiğini düşünmekteydim ancak bu satırlar yazılırken festivalin dördüncü günündeyiz ve hala aslanlar gibi ayaktayım.


Rock Tatili Foça 2010
Yükleyen admclk. - Yüksek çözünürlüklü video keyfini yaşayın!

İşte Foça Rock Tatili not defteri:

1) Foça da çok sıcak ama nem İstanbul’daki kadar rahatsız etmiyor.

2) Foça halkını alnından öpmek lazım. ‘Rock tatilindeyiz, neden gündüz vakti bira içip coşmuyoruz?’ diye düşünen onca çılgın rock’çı arkadaşın bütün taşkınlıklarına sempatiyle karşılık verdiler.

3) Geçen yıla damgasını vuran aşırı rüzgar bu yıl katılımcıların ve müzisyenlerin başını çok ağrıtmadı.

4) Öte yandan katılım geçen yıla göre daha az. Bu; potansiyel müşterinin harçlığını Sonisphere Festivali’ne ayırmasıyla ilgili de olabilir. Ancak geçen yılı referans alarak bu yıl gelmeyenler varsa çok şey kaçırdılar.

5) Festival alanında iki sahne vardı. Ancak, alanın fiziki koşulları gereği birbirlerine fazla yakındılar. Yiyecek, içecek fiyatları gayet uygundu, herkes memnun kaldı.

6) MySpace Sahnesi’nde izlediğimiz grupların büyük bölümü genç yetenek kıvamındaydı. Ama verilen oylar sonucunda o sahneye çıkma fırsatını elde ettikten sonra neden cover (icra) ağırlıklı söylerler orasını da anlamakta zorlanıyorum. Kolayına kaçmamak lazım; kendi şarkını söylesene birader... Ya da kendi şarkısı olanı mı çıkarmak lazım acaba sahneye?

7) İlk gün Çilekeş’ten sonra sahne alan Kurban’ın solisti Deniz; gözü açılmamış küfürler etti sahneden. Bir rock’n roll solistinin kızgın olmasında bir gariplik yok ama küfürler çok ağırdı ve herkes dondu kaldı.

8) İlk gün çıkan UDO ve ikinci günün yıldızı WASP bizi farklı diyarlara götürdü. WASP ekibinin otel beğenmemesi ve üç otel değiştirmesi de o güne damgasını vurdu. Sahneyi ve ortamı beğenmedilerse kendi bilecekleri iş...

9) Moğollar’ı, Erkin Koray’ı çok seviyoruz. Ama dipnot olarak: Erkin Baba o güzel şarkıları artık sapasağlam çalmalı sahnede. “Tek rakibim Mick Jagger” dedi ama Kurtalan Ekspres’in Ahmet Güvenç’inin desteği olmasa iş sarpa sarabilir. Keza Moğollar için de söyleyeceğim şu: Küçücük kaldı grup; şahanesiniz, ağabeylerimizsiniz ama siz yol göstereceksiniz genç gruplara, mesele sahnede slogan atmaktan ibaret değil. İşin müzik kısmı biraz unutuluyor gibi... Ben yıllardır aynı Moğollar’ı seyrediyorum.

10) Yüksek Sadakat altı yıllık Rock Tatili’nin her ayağında sahne almış. Bilmiyordum. İlk yıl gözümle görmüştüm, yuhalamışlardı. Şimdi meseleyi algılamış gördüm rock tatilcilerini... Yüksek Sadakat iyi grup...

11) Duman, bildiğiniz gibiydi ama daha bir olgundu Kaan Tangöze; baba olma ruh halinden mi? Bir de Cengiz Baysal’ın Duman’a kattığı değeri bir kez daha anladım.

12) Son gün Acil Servis'in performansı çok başarılıydı.. Ogün Sanlısoy bildiğiniz gibiydi. Sahneye çıkmakta geç kalan maNga kitle tarafından yuhalandı önce. Ancak grup performansıyla durumu gayet iyi toparladı. Yeni İngilizce şarkılarını çaldılar, açıkçası hiç beğenmedim.