12 Mayıs 2008 Pazartesi

One Love'dan son dakika


"...Bunlar yetmezmiş gibi Efes Pilsen One Love Festivali de son derece zayıf bir line up açıklıyor. Ağırlıklı olarak isimsiz gruplardan oluşan; daha önce Rock’n Coke’da izlediğimiz Gogol Bordello’nun headliner olduğu söylenen One Love da, sanırım iptal kararı almak yerine böyle bir yol çizmiş kendine..."

Geçtiğimiz haftalarda Hürriyet Cumartesi Eki'nde "Rock'n Coke'un hatası" başlıklı yazımda Efes Pilsen One Love Festivali'nin line'up'ından yukardaki yorumu yaparak söz etmiştim. Hafta arası Efes Pilsen'in üst düzey yöneticileri ile konu hakkında yüz yüze konuştuk. Kendileri bunun bir tercih olduğunu; büyük isimlerden vazgeçip alternatif isimlere yönelmeye karar verdiklerini ve festival kültürüne yatırım yapmayı hedefleyen bir strateji belirlediklerini söylediler. One Love'a geri sayım devam ederken işte son tablo...


Yılın en uzun günü 21 Haziran’da santralistanbul’da kapılarını bu sene daha erken açacak Efes Pilsen One Love Festival, iki gün boyunca misafirlerine eğlence, dans, müzik dolu saatler yaşatacak. Efes Pilsen One Love Festival’de gün hiç bitmeyecek!
Efes Pilsen One Love Festival, değişen konsept ve mekanı ile bu yıl 7’den 70’e herkese eğlence, dans, müzik dolu saatler yaşatacak. Gün boyunca arkadaşlarıyla keyifli vakit geçirmek isteyen festival katılımcılarını müzik dolu saatler dışında eğlenceli aktiviteler ile değişik yemek ve içecek seçenekleri bekliyor. Festival konukları, etkinlik alanında langırt, dart, çeşitli masa oyunları, yarışmalar ve daha birçok eğlenceli etkinlikle coşarken, ünlü grupların performanslarını izleyerek müziğe ve dansa doyacaklar. Festivalciler poi ve jonglörlerin baş döndürücü gösterilerini izlerken workshoplarla kendilerini bir anda bu eğlencenin tam ortasında bulacak. Top cambazlarının, illüzyonistlerin, perküsyonistlerin ve pandomim sanatçılarının gün boyunca gösteriler sergileyeceği Efes Pilsen One Love Festival tam anlamıyla bir şenlik havasında geçecek. Bu sene Efes Pilsen One Love’da festival kavramı yeniden tanımlanacak.

Festival komşunuza bir daha bakın!
Bu yılki Efes Pilsen One Love Festival’de katılımcıları bambaşka ve yepyeni bir deneyim daha bekliyor: Festival sanatçıları, gün içerisinde alanda dolaşıp festivalcilerle birlikte etkinliklere katılacak ve festival eğlencesini sahnenin ötesine taşıyacaklar.

Teknoloji ve kolaylık festivalcilerin emrinde...
Efes Pilsen One Love’da teknoloji meraklılarının merakını ise Samsung giderecek. Efes Pilsen One Love Karaoke Powered by Samsung” etkinliğiyle festivalin gizli starları keşfedilirken, çimenlerde yuvarlandığı sırada üstünü başını kirletenleri susuz temizliğin şaşırtan teknolojisi Samsung Air Wash standı karşılayacak. Festivalciler, Efes dünyasında çektirecekleri festival hatırası fotoğraflarını, hatıra poster, mug, mouse pad, puzzle ya da t-shirt’lerini Narpost’un çevreci paketleri ile Türkiye’de ve Dünya’da istenilen adrese gönderebilecek.

Efes Pilsen One Love Festival’in sürprizleri bunlarla bitmiyor. Festivalciler iki gün boyunca dans ve müziğe doyacak…

Festivalde yine dünyaca ünlü gruplar ve Türkiye’nin seçkin müzisyenleri sahne alacak. Temponun bir saniye bile düşmeyeceği festivalin konukları arasında; dans müzik arenasının en iyi isimlerinden biri olan, değişik giyim tarzı ve sanatsal bakış açısıyla sadece müzikal anlamda değil sanat camiası tarafından da ikon olarak kabul edilen, bir döneme damgasını vuran Moloko’nun solisti Roisin Murphy ve tüm dünyaya farklı kültürlerin eğlenceli ritimleri eşliğinde aynı hisleri paylaşarak dans edilebileceğini kanıtlayan, profesyonel sahne performansıyla dinleyicisini kendine hayran bırakan Gogol Bordello bulunuyor.

Efes Pilsen One Love Festival, 21 Haziran Cumartesi günü dans pistlerinin aranan isimleriyle, 22 Haziran Pazar günü ise gypsy müziğin en sıcak ve en hareketli ritimlerinde ustalaşmış sanatçılarla festival müdavimlerini kendinden geçirecek. İki ayrı günde, iki ayrı konseptle ayakları yerden kesilecek misafirler yemeğe, içmeye, müziğe ve dansa doyacak.
Pozitif organizasyonuyla gerçekleştirilen Efes Pilsen One Love Festival, bu yıl kapılarını saat 14.00’de açacak ve eğlence gün boyu aralıksız devam edecek.

Efes Pilsen One Love Festival Sanatçı Bilgileri

21 Haziran

Yılın en uzun dans günü!

Roisin Murphy

Hot Chip

The Long Blondes

Bedük

Kreş

Style-ist


22 Haziran

Gypsy patlasın, punk oynasın!

Gogol Bordello

Shantel & Bucovina Club Orkestar

Miss Platnum

Baba Zula

Gevende

Selim Sesler

Kolektif İstanbul

Ahmet Musluoğlu