13 Mayıs 2008 Salı

Helldorado'dan albüm


‘A DRINKING SONG’ isimli şarkılarıyla ülkemizde büyük ilgi gören ve verdikleri konserlerle binlerce dinleyiciye ulaşmayı başaran Helldorado’nun beklenen albümü ‘The ballad of Nora Lee’ Artist Müzik etiketiyle ülkemizde de Mayıs ayında yayımlanıyor.
Helldorado 2001 baharında, Norveç’in Kuzey Denizine bakan şehri Stavanger’de kuruldu. Helldorado kurulmadan önce yerel bir grup olan The Tramps'le bir çok konser vermiş ve stüdyo çalışmalarında bulunmuştu tüm üyeler.
The Tramps'le "cover" çalarken gelişen sound'ları, Helldorado ile birlikte sözlere de yansıdı ve kendi şarkılarını yazmaya başladılar. Ardından gelen bir kaç konser, ünlerinin şehir dışına çıkmasına fazlasıyla yetti. 2002 sonbaharında Zoom isimli yarışmayı kendi şehirlerinde kazanan ve Oslo’daki büyük finale giden üçlü, burada da birinci oldu. Yarışma ödülü olaraksa Norveç turnesiyle birlikte birkaç İngiltere ve Almanya konserine çıkma hakkı kazandılar.
Kısa bir süre sonra, 2002 Kasımında yerel plak şirketi CCAP’den mini albümleri "Lost Highway" yayınlandı. Konserler ile kesintiye uğramayan 2003 yazını stüdyoda geçiren topluluk uzun zamandır beklenen ilk albümü “Directors Cut”ı Şubat 2004’te yayınladı. Albüm, 2004 Ekiminde ise Glitterhouse etiketiyle Avrupaya’ya dağıtıldı. Bu sayede Avrupada da grup tanınma fırsatını yakaladı.
Glitterhouse İngiltere direktörü Helldorado’yu; "The Cramps, 16 Horsepower, Chris Isaac ve The Gun Club karışımı mükemmel bir sentez" olarak yorumluyor ve canlı performanslarının aklından hiç çıkmayacağını söylüyordu. Norveç’li grubun son albümleri “The Ballad of Nora Lee” ise 2007 yılında, sürpriz bir şekilde ülkemiz müzikseverleri tarafından keşfedildi ve özellikle albümde yer alan ‘a drinking song’ isimli şarkı dillere dolandı.

Grup üyeleri:

Dag Vagle – Vokal + gitar
Hans Wassvik – Bass, geri vokal
Morten Jackman – Drums, geri vokal