4 Ekim 2010 Pazartesi

İstiklal'e ruh eşi ve Eurovision

Aşağıdaki yazı bugünkü Milliyet Cadde'de yayınlandı ancak teknik bir aksaklıktan ötürü milliyet.com.tr'de yayınlanamadı. Bu nedenle, gazete almayanların da okuması için hizmetinize sunuyorum :)

İstiklal Caddesi’nde bir alışveriş ve eğlence merkezi…
Demirören Grubu’nun yaklaşık 4 yıldır devam eden projesi için geri sayım başladı.
Saray Muhallebicisi’nin bulunduğu bina ile Ağa Lokantası’nın bulunduğu bina birleştirildi ve ortaya 50 metrelik cephesiyle - 4 katı zemin seviyesinin altında olmak üzere - 8 katlı bir AVM çıktı.
İstiklal Caddesi’nde AVM olur mu diye düşünenlere dipnot; bina mimari açıdan 19.yy cepheleri esas alınarak ve “İstiklal ruhu” gözetilerek yapıldı.
Anıtlar Kurulu’ndan onayı olmasının ötesinde mesela sırf İstiklal ruhuna aykırı diye kapıda x-ray cihazları bile olmayacak. Güvenlik için alternatif yöntemler düşünülüyor. Keza binanın özel bir otoparkı da yok.
Buraya kadarını biliyor olabilirsiniz. Simdi kulağıma gelenlerden söz edeyim…
Zeminin altındaki 4 katın 3’ünde Saturn Elektronik Mağazası var. 4. kat ise tamamen fitness center olarak düşünülmüş. Üst kattaki mağazaların dışında; bir de yaz-kış sigara içilebilecek şık bir cafe/bistro olacağı söyleniyor AVM’de.
En üstteki üç kat ise Philippe Starck imzalı bir butik otel olacak.
AVM’deki ilgi çekici mağazalardan biri de Virgin Megastore. Türkiye’deki ilk mağazasını açacak olan müzik, kitap ve DVD mağazası zinciri Virgin’de; satın almadan önce CD’leri rahatça dinleyebileceğiniz gibi; DVD filmleri izleyebileceğiniz, bilgisayar oyunlarını oynayabileceğiniz de kulağıma gelenler arasında. Ayrıca 30’lu yıllarda aynı binada yer alan Saray Sineması da; AVM’nin sürprizi olabilir.
Açılış için 29 Ekim düşünülmüştü, yetişmedi. Kasım ayı içinde diyorlar, bir aksilik olmazsa…

EUROVİSION’A KİM GİDERSE NE OLUR?

  • HANDE YENER giderse bir dans problemi yaşarız. Hande büyük çaba sarf ediyor ama ne yazık ki iyi dans edemiyor. Kaldı ki bir Sinan Akçıl şarkısıyla Lady Gaga SMS alır mı?
  • HAYKO CEPKİN giderse rahat durmaz; Eurovision sahnesini alt üst eder. Böğürtülü vokalini de, “The Crow” makyajını da yapar; öyle çıkar. Eurovision hazır da, TRT buna hazır mı?
  • TARKAN giderse çok acayip olur. Hazır; yıllar sonra eli ayağı düzgün bir albüm yapmışken, Eurovision kafasına girmeyi kabul eder mi Tarkan? Bence etmez…
  • ATİYE giderse çok şahane olur. Ama bu yıl, ama öbür yıl illa ki gitsin Atiye. Genç kız, iyi şarkı söylüyor, iyi dans ediyor; biçilmiş kaftan.
  • ŞEBNEM FERAH giderse tuhaf olur. Hani kendisi inansa, gitse başarılı olur olmaya da; ben Şebo’yu düşünemiyorum o sahnede. “Ne gerek var” diyecektir…
  • MURAT BOZ giderse enteresan olur. Yakışıklıdır, iyi dans eder, bir de fingirdek şarkı bulursa 12 puan olur. Hem böylece etek boyu, göğüs dekoltesi derdi de olmaz TRT açısından.
  • MÜSLÜM GÜRSES giderse Fazıl Say bozulur.
  
MAGA-ZİHİN

  • Sıra VIMEO’ya geldi. Facebook ve Twitter’daki üye sayısıyla dünyayı şaşırtan güzel ve yalnız ülkemizde bütün video paylaşım sitelerine erişim bir bir engelleniyor. Birileri mahkeme kararıyla engelliyor. Birileri bilgisayarında DNS ayarları ile oynayıp erişiyor. Ama dünyanın gözünde biz; internet yasaklarıyla ünlü bir memleketiz son tahlilde.
  • MTV Türkiye’nin anlaşmasının bitmesine yaklaşık 1 yıl var. Ama MTV Networks bu işi bir an önce bitirmek istiyor. NR1 deseniz güncel tabiriyle apaçi stili video’lara ağırlık veriyor. Dream TV de Dijitürk’ten çıkacakmış diye duydum. Yabancı video yayınlayan kanallar arasında tek umut Dream TV’yken, bence büyük hata olur.
  • İstanbul 2010 Rock’n Roll başkenti… Bir hafta içinde üst üste; Ozzy Osbourne, Die Toten Hosen, New Model Army ve Scorpions… Hangi birine gideceğimizi şaşırdık ama Ozzy bir başkaydı.
  • F Klavye; Türkçe metinlerin en hızlı biçimde yazılması için tasarlanmış bir klavye türü. Ama sadece yolu daktilodan geçmiş gazeteciler kullanıyor o klavyeyi. Onların da nesli hızla tükeniyor. Çünkü genç meslektaşlarımız Q Klavyeci. F Klavye notebook bulmak çok zor. Ben itiraf edeyim; aldığım Q klavye notebook’un klavyesi üzerine zor bulunan F klavye çıkartmalarından yapıştırıyorum. Diğer bir deyişle hızla yaşlanıyorum.
  • Bir gün herkesin kendine ait bir cep telefonu uygulaması olacak; Blackberry’sinden, iPhone’undan eşine dostuna yollayacak. Dediydi dersiniz.
  • Soner Arıca’nın; 4 buçuk yıl aradan sonra çıkardığı albümünün ilk klipi “Yarın Her Şey Değişebilir”. Bu klip; Arıca’nın 46. video klipiymiş. Bu albümden 4 klip daha çıkartıp 50’ye tamamlayacakmış. Bu klipin ve bundan sonraki klip “Kayıp”ın yönetmenliğini ise NTV Gece Gündüz programının muhabirlerinden Suat Kavukluoğlu yapıyor. İzleyin, 2 bölümlük dizi gibi; bu arada 46 klip de, şaka gibi…
  • Kişiye özel tasarım pastalar, kurabiyeler, ev yapımı çikolatalar, kişler ve daha fazlası; www.homemadehappiness.org
  • Türkçe rock’ın en sıkı canlı performans video’ları; hem ekranlardan hem de konserlerden… Tıkla izle; www.canliperformans.tv
  • Çok seksi ablaların servis yapıp müşterilerle sohbet ettiği Hooters’ın İstanbul şubesi Aralık’ta açılıyor. Şimdi hanımlar beyleri yalnız yollamaz oraya. Çift gidilse beyler kafasını kaldıramaz masadan. Ne anladık Hooters’tan? Hem tavuk-bira bize uyar mı ki? Olmadı, “bir arkadaşa bakıp çıkacaktık” deriz.
  • İstanbul 2010 çerçevesinde Avrupa Birliği’nin hibe desteği kazanan Sound Shift Projesi; ses enstalasyonları ve performanslarıyla 14-17 Ekim arası Kadıköy Moda’da…
  • Hepsi grubundan ayrılan Gülçin Ergül’ün solo albümü pek yakında çıkıyor. Bakalım “Destiny’s Child’tan çıkan Beyonce” olacak mı Gülçin...
  • İstanbul’a 3. Köprü yapılırsa tam 2 milyon ağaçtan olacağız. Bu durum canınızı sıkıyor ve tepkinizi nasıl göstereceğinizi bilmiyorsanız tıklayın lütfen; www.2milyonistanbullu.com