17 Mayıs 2009 Pazar

Freak show değil artık galiba Eurovision


An itibariyle 105 puanla ikinciyiz. Norveç kopmuş gibi görünüyor. İlk 5 içinde olmamız kesin gibi ama Hadise'nin gerek youtube'da aldığı ilgi gerekse Avrupa'da sektörün kabul edeceği bir pop şarkısı icra etmesi sebebiyle bu yarışmadan karlı çıkacağı kesin. Bu yıl şarkı kalitesinin yükseldiği de kesin. Ya da şöyle diyelim; parçaların bir bölümü seksenlerden kopup gelmiş Modern Talking şarkısı gibi. Ama bir bölümü var ki hem etnik anlamda kendi coğrafya değerlerini şarkılarına yansıtanlar hem de modern sound'lar yakalamak için çaba gösteren ülkelerden oluşuyor. Bunlar Eurovision için iyi gelişmeler. Önümüzdeki yıllarda daha kaliteli bir çizgiye gideceğine inanıyorum Euruovision'un. Uzman jürinin oy yüzdesinin de artması gerektiğini düşünüyorum. (an itibariyle Türkiye oy veriyor)
Lordi'nin metalcilerden aldığı oylarla birinci olduğunu görünce (ki eski bir metalciyim); bu işin suyunun çıktığını düşünmeye başlamıştım. Ama işler ciddileştiği takdirde, tahmin ettiğim üzere, Türk sanatçıların Avrupa kariyerleri açısından önemli bir mecra olabilir Eurovision bundan böyle. (an itibariyle ikinciliğe yükseldik gene)
Bu yılın en önemli meselesi bence Patricia Kaas'ın Fransa adına katılıp yine an itibariyle ilk beşe girmekte zorlanıyor olması.
Norveç evet fena bir şarkı değil ama keza İngiltere için de benzer duygularım var. Ama Bosna'nın, Azerbeycan'ın şarkılarını da beğendim. İzlanda takdire şayan. Arnavutluk'u da beğendim diyebilirim. Belki ilerleyen günlerde daha ayrıntılı bir değerlendirme de yazabilirim.
Hadi biraz da sulandıralım; en beğendiğim kadınlar İngiltere, Romanya, İzlanda ve Türkiye'nin solistleri... :)
An itibariyle 4. sıradayız 133 puanla ve Estonya oy veriyor...