24 Mart 2013 Pazar

Istanbul Calling'in panel ve atölyelerine dikkat!

İstanbul Calling'e önemli isimler geliyor. Ancak şu etkinlikleri de kaçırmamak lazım aynı organizasyon kapsamında...

Başka Bir Ses Mümkün Volume 1.
– 18 Mayıs Cumartesi 2013
Elektronik aletlerin, eski oyuncakların ve benzeri farklı malzemelerin müzik aleti olarak tekrar değerlendirilmesi üzerine uygulamalı bir ders niteliğinde işleyecek olan Başka Bir Ses Mümkün atölyesi, circuit banding (devre büküm), temel devre bilgisi, gürültü yapımı gibi konulara odaklanıyor olacak.

Başka Bir Ses Mümkün Volume 2. – 19 Haziran Çarşamba 2013
Vinly Terror and Horror, The Lost Rodeo Rider gibi isimlerin katılacağı bu özel performansta kendi müzik aletlerini icat etmiş olan müzisyenler ve gruplar dinleyicilere her zaman dinleme fırsatı bulamayacakları enstrümanların ve seslerin bir araya geldiği farklı bir konser verecekler. 


Şehir ve Müzik Paneli – 20 Mayıs Pazartesi 2013– Pera Müzesi
Goldblade ve Membranes gruplarından da hatırlayacağımız, müzisyen ve müzik yazarı John Robb, müzik fotoğrafçısı Steve Gullick, ATP (All Tomorrow's Parties) Festivali’nin kurucuları Debra Higgins ve Barry Hogan gibi isimlerin konuşacağı Şehir ve Müzik panelinde ikonik şehirler ve şehirle özdeşleşen müzik sahneleri üzerinden mekan ve ses arasındaki ilişki üzerine kendi deneyim ve düşüncelerini paylaşacaklar.

Plak Şirketleri Paneli – 13 Haziran Perşembe 2013 – Pera Müzesi
Souljazz ve 4AD gibi köklü plak şirketlerinden önemli isimlerin konuşmacı olarak katılacağı bu panelde, dijital cağda plak şirketi olma mücadelesini, müzik sektörünün değişen yapısına uyum sağlama süreçlerini ve bir plak şirketi olarak kimlik sahibi olmaya dair düşüncelerini kendi öyküleri üzerinden tartışacaklar.
  

Müzik Basını Paneli – 6 Temmuz Cumartesi 2013 – Pera Müzesi
The Wire, Pitchfork, Dummy gibi müzik medyası olarak dünya çapında ön plana çıkan basın kuruluşlardan isimlerin katılacağı bu panel müziği yazmak, basılı medya ile dijital medya arasındaki ilişki ve giderek yaygınlaşan kişisel müzik bloglarının müzik medyasına etkisi üzerine düşüncelerini paylaşıyor olacaklar.

Müzik Belgeselleri Festivali – 31 Mayıs – 9 Haziran – Pera Müzesi
Bant Mag. müzikseverler için hazırladığı özel bir seçkiyle Pera Müzesi’nde dokuz günlük bir müzik belgeseli maratonu düzenliyor. Eski ve yeni müzik belgesellerin yer aldığı program 31 Mayıs – 9 Haziran tarihleri arasında Pera Müzesi’nde gerçekleşecek ücretsiz gösterimlerle dileyen herkesin katılımına açık olacak. Festival programında “Cure for Pain: The Mark Sandman Story “gibi merakla beklenen ve Türkiye’de ilk kez gösterilecek olan belgesellerin yanı sıra “The Year Punk Broke” gibi klasikler de var.